În spatele cuvintelor mă aflu eu. Şi îmi place!

În spatele altor cuvinte eşti tu şi restul şi aşa mai departe ... Stăm în spate pentru că în faţă este prea multă lumină şi nu toţi arătăm bine dezbrăcaţi.

~ CUVINTE FĂRĂ CASĂ ~

miercuri, 27 octombrie 2010

Vicarul

       Priveam cum venea vicarul din Venetia calare pe o valiza captusita in velur verde. Ii vedeam ca intr-o vitrina varfurile vinetii ale mainilor ce se rugau vineri de vineri  la o oarecare cruce cu o oarecare voce inecata in miros iute de vin. 
-         -   Stai acolo! I-am spus. Vin eu la tine!
Nu m-a auzit. Isi continua mersul pe cele 4 copite vopsite ale vechiului sau cal. Mandru si deosebit de surd, barbatul acela carunt ce purta o pereche de ochi fara albeata era Vincenzio della Viannela, zis si Vindecatorul.
       M-am gandit atunci ca vesmantul lui virtuos nu are nimic de-a face cu vaporii de variola pe care ii vedeam eu in vazduh. Aveam dreptate. Apoi usor vegetativ bag de seama cum vlaguit, calul cel vechi se opreste la o vorba cu venerabilul. Adica cu mine. Il servesc cu o vodka iar vicarul i-a o visinata.
-         -   Are gust varatic, imi place.
Nu am fost de acord, in vagauna asta daca venerezi ceva devii repede vaduv … de voce, de viata, de vegheat la capul unui vlastar pierdut prea repede la vamuire. 
-         -   Fiul meu ... incep eu timid. Are o vioara … canta ...
-         -   Strasnica bautura. Prea Nemuritorul si Putin Intelesul sa te fericeasca frate. Vivat!
-         -   Are varsat …
-         -   Stii unde gasesc un varzar?  In vama la Vispera era o vadana cu verze uite asa de mari! Mi-e o poftaa …
-         -   El nu are vina, eu l-am dat la vacar. Si vezi luminatie, sa taie carne, sa pazeasca la vite... nu i-a fost ...
-         -   Mai sa fie dar drumurile astea de la sat sunt de o valmasala si de o vascozitate tipator de proverbiala. Unde-i dreapta, unde-i stanga, iar le-am incurcat. Pe varicea lui Venadicletes ca nu stiu sa merg pe ele !
-         -   Vestile ajung chiar si aici in vest. Vraci avem dar nu se incumeta... zici ca sunt niste flori delicate de vara, vestalele lui Vespos chicotind ... panarama!
           -   Fii binecuvantat !
Priveam cum pleca in v-uri vicarul din Venetia calare pe o valiza captusita in velur verde. Ma minunam cum surdul o apucase pe drumul lui catre departe si prostul ramase cu damigeana de visinata pe jumatate bauta. Vivat !


2 comentarii:

  1. asta da vocabular bogat! :) mi-a placut, si tu asa viteaza fata!

    vesele zambete si voioase vesti sa asteptam!

    participa aici:

    http://www.cartearomaneasca.ro/agenda/stiri-si-lansari/noul-concurs...

    RăspundețiȘtergere
  2. va prea multumesc signora Verdi :)

    mi-a placut mult tema asta la atelier si am vrut sa o termin cumva ...

    RăspundețiȘtergere